Kirjoitettu 15.1.2018

Nurmijärven Perussuomalaisten hallitus vuodelle 2018

Nurmijärven Perussuomalaiset valitsivat Jouni Maijalan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana vuodelle 2018. Yhdistyksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Maiju Tapiolinna ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Esa Laitinen. Sihteerinä jatkaa Kimmo Pirkkala ja taloudenhoitajana Eetu Palonen. Muut hallituksen jäsenet ovat Teemu Kumpulainen, Janne Ojanen ja Jere Viisanen.

Kirjoitettu 20.12.2017

Valtuustoaloite pienreaktorien käytön tutkimisesta hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi

Pienet modulaariset ydinreaktorit ovat herättäneet suurta kiinnostusta viime vuosina. Ne ovat joustavampi vaihtoehto perinteiselle, paikallaan rakennetulle suurelle ydinvoimalalle, jonka valmistaminen on vuosia vievä massiivisia investointeja vaativa projekti. Pienreaktorivoimaloiden sähköteho on tyypillisesti alle 300MW, kun esimerkiksi Olkiluoto 3:sen teho on noin 1600MW. Suuren ydinvoimalan rakentaminen maksaa noin 8–10 miljardia euroa, mutta pienreaktorin hinta voi VTT:n arvion mukaan olla tästä vain noin kymmenesosa ja rakentaminen on huomattavasti nopeampaa.


Säästä ja vuodenajasta riippuvaiset ja epätasaisesti energiaa tuottavat uusiutuvat energialähteet, kuten aurinko- ja tuulivoima soveltuvat luotettavaan ja paikalliseen lämmöntuotantoon heikosti. Lähes puolet Suomen lämmitystarpeesta nojaa kaukolämpöön, jonka tuottaminen tapahtuu yleensä aina polttamalla jotain, ja optimaalisissakin olosuhteissa polttaminen tuottaa vähintään hiilidioksidipäästöjä, usein myös terveydelle haitallisia pienhiukkaspäästöjä.

 

Pienet modulaariset ydinreaktorit ovat lupaava tulevaisuuden vaihtoehto sekä sähkön että lämmön tuottamiseen suuremmassa mittakaavassa. Sähkön ja lämmön yhteistuotantoon soveltuvat pienreaktorit toimivat kaukolämmön tuotannon lisäksi tarvittaessa hyvin myös tuulen ja auringon sekä kysynnän vaihteluiden säätövoimana ja teollisuuden tarvitsemien prosessilämpöjen tuottajana.

 

Uudet pienreaktorit ovat myös hyvin turvallisia. Pienemmän lämpökuorman ansiosta voimalat voidaan toteuttaa passiivisen turvallisuuden periaatteella. Poikkeustilanteissa reaktori sammuu ja jälkilämpö poistuu ilman ihmistoimia, sähköisiä laitteita tai muita ulkopuolisia toimenpiteitä. Suomi on edelläkävijä myös ydinjätteen vastuullisessa hoitamisessa ja jatkossa markkinoille on tulossa myös reaktoreita, jotka soveltuvat pitkäaikaisen radioaktiivisen jätteen käsittelyyn ja tuhoamiseen.

Nurmijärven Perussuomalaiset tekivät 20.12.2017 valtuustoaloitteen selvityksen tekemiseksi käytännön mahdollisuuksista kaukolämmön ja sähkön tuotantoon pienydinvoimalla yhdessä VTT:n, lähiseudun muiden kuntien ja muiden kiinnostuneiden tahojen kanssa. Vastaava valtuustoaloite pienydinreaktorien käytön selvittämiseksi on jätetty jo Helsingissä, Espoossa ja Kirkkonummella. Perussuomalaisten valtuustoryhmän lisäksi aloitetta kannatti 15 muuta Nurmijärven kunnanvaltuutettua.

kimmo.pirkkala@nullgmail.com

Kirjoitettu 27.11.2017

Nurmijärven Perussuomalaisten syyskokous 10.12. klo 16

Tervetuloa kaikki Nurmijärven Perussuomalaiset yhdistyksen syyskokoukseen sunnuntaina 10.12. klo 16. Kokoonnumme Nurmijärven kunnantalon valtuustosalissa, Keskustie 2b.

Kirjoitettu 13.6.2017

LEHDISTÖTIEDOTE

Nurmijärven Perussuomalaiset ry. tukee puoluekokouksessa valittua Perussuomalaisten puoluejohtoa yksimielisesti ja jatkaa tuttua, nurmijärveläisten hyväksi tekemäänsä paikallispolitiikkaa Nurmijärvellä.

– Uusi puheenjohtajisto on valittu demokraattisesti puoluekokouksessa perussuomalaisen jäsenistön äänten enemmistöllä. Kunnioitamme tehtyjä valintoja ja tuemme puheenjohtajistoa haastavassa tilanteessa, sanovat valtuustoryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinna ja paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Jouni Maijala.

 

Nurmijärven Perussuomalaiset ry:n paikallisyhdistyksen hallitus ja valtuustoryhmä

Kirjoitettu 28.5.2017

Nurmijärven PS tukee Maiju Tapiolinnaa Perussuomalaisten puoluesihteeriksi

Nurmijärven Perussuomalaiset ovat päättäneet tukea kunnanvaltuutettu Maiju Tapiolinnaa Perussuomalaisten puoluesihteeriksi Jyväskylän puoluekokouksessa 10.6.2017. Yhdistyksen mielestä Tapiolinna on paras valinta Perussuomalaisten uudeksi puoluesihteeriksi.

Lisätietoja asiasta antaa yhdistyksen puheenjohtaja Jouni Maijala p. 045-1316940.

Kirjoitettu 24.5.2017

Nurmijärven Perussuomalaisten vuosikokous 28.5.2017 klo 16.

Tervetuloa kaikki Nurmijärven Perussuomalaiset yhdistyksen vuosikokoukseen sunnuntaina 28.5. klo 16. Kokoonnumme Nurmijärven kunnantalon vanhaan kahvioon, Keskustie 2b.

Kirjoitettu 15.12.2016

Ryhdy kuntapäättäjäksi – tule PS:n ehdokkaaksi

Äänestäminen kuntavaaleissa on tärkeä tapa vaikuttaa oman kunnan asioihin mutta kaikkein tehokkainta on asettua itse ehdolle. Perussuomalaiset ovat juuri sinulle sopiva, tavallisten ihmisten puolue. Maalaisjärki ja asiakeskeisyys siivittävät paikallista politiikkaamme kuntalaisten ääntä kuunnellen vaalipäivänä 9.4.2017.

Me Perussuomalaisissa tiedämme, että asiat eivät muutu itsekseen, vaan niille täytyy tehdä jotain. Ehdokkailtamme ei vaadita erityistä politiikan osaamista, vaan asenne ratkaisee. Olemme jo saaneet ehdokkaiksi monenlaisia ihmisiä – naisia, miehiä, nuoria, perheellisiä, senioreita, opiskelijoita, työntekijöitä, virkamiehiä, johtajia, yrittäjiä jne. ja heistä jokainen tuo mukanaan oman asiantuntemuksensa.

Jos tunnistat itsessäsi kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitamista kohtaan ja haluat oppia uutta, toivotamme sinut lämpimästi ehdokkaaksemme kevään 2017 vaaleihin.

Tutustu tästä ehdokasoppaaseemme.

Klikkaa tästä ilmoittautumaan ehdolle.

Jokainen ehdokas luo oman ehdokasesittelyn vaalisivustolle

Ehdokaspakettiin kuuluu, että jokainen ehdokas luot itse oman esittelysivun puolueen sivuilla olevaan ehdokasgalleriaan. Katso tästä hyvä esimerkkikokonaisuus ehdokasesittelysivusta.

Ehdokassivun luomista varten tarvitset PS-Tunnuksen eli rekisteröitymisen puolueen kotisivuille. Tämä on helppoa. Jos olet jo paikallisyhdistyksen hyväksymä ehdokas mutta sinulla ei ole omaa PS-Tunnusta, toimi seuraavasti:

  1. Rekisteröi tästä ensin oma PS-Tunnus, jos sinulla ei sitä ole jo käytössä ja
  2. ilmoittaudu tästä ehdolle netissä.
  3. Saat yhdistykseltä sähköpostia ehdokkuuden vahvistumisesta/rekisteröinnistä ehdokasgalleriaan.
  4. Täytä ehdokassopimus- ja ehdokassuostumus-lomakkeet omalle yhdistykselle.
  5. Täydennä ehdokasesittelyysi kuvat, ajatukset, teemat ja pyydä yhdistystäsi julkaisemaan esittelysivusi PS:n ehdokasgalleriaan.

Perussuomalaisten ehdokkaiden vaalisivusto on verkkopohjainen ehdokasgalleriamme, jossa esittelemme eri puolella Suomea ehdolla olevat kuntavaaliehdokkaamme. Sivustolta voi tutustua ehdokkaiden vaaliteemoihin ja katsoa ehdokkaan omista tapahtumailmoituksista, missä hän on tavattavissa. Lisäksi sivujen ehdokastietoja käytetään julisteiden ja vaalilehtien painatukseen.

Klikkaa tästä tutustumaan ehdokasgalleriaan.

Lisätietoja ehdokasgalleriasta, ota yhteyttä tuki@nullperussuomalaiset.fi tai puh. 040 661 6919.

Talvisin vaaliterveisin

PS-tukipalvelut

Jaana Vesterinen-Prähky
projektisuunnittelija

Kirjoitettu 15.11.2013

Ajankohtainen asia 1

Ajankohtaisilla asioilla voidaan nostaa esille esimerkiksi tietoa muutoksista hallituksessa, uusista poliittisista voitoista tai muista vastaavista asioista, jotka ovat tapahtuneet äskettäin tai tapahtuvat aivan pian. Etusivulla näkyy kerralla kaksi ajankohtaista asiaa julkaisujärjestyksessä.

Etusivun asettelut vaativat toimiakseen, että sivustolla on kerrottavanaan vähintään kaksi ajankohtaista asiaa. Näitä kannattaa siis olla. Mahdollisuutta vanhempien ajankohtaisten asioiden arkiston selaamiseen ei toistaiseksi ole, mutta sellainen on mahdollisesti tulossa.

Kirjoitettu 15.11.2013

Ajankohtainen asia 2

Tässä on ajankohtainen asia, jonka johdanto erotettu erota ote-työkalulla. (lisää…)